Cereální kaše

Rychlá a lahodná snídaně, kterou si hravě zvládne připravit každý. Naturální forma, bez přídatných látek, neochucená i obohacená o protein, ovoce, oříšky či sladkou čokoládu. V naší nabídce najdete široký výběr nemléčných, instantních cereálních kaší, včetně špaldové, rýžové, pohankové, jáhlové, ječné, čekankové nebo kukuřičné. Kromě vlákniny obsahují také antioxidanty a polyfenoly, které jsou pro lidské tělo velmi prospěšné. Podporují snižování hladiny cholesterolu a cukru v krvi a dodávají tělu pocit sytosti, díky čemuž jsou mimořádně oblíbené také jako efektivní pomocník při hubnutí.

VÝZNAM SNÍDANÍ

Ranní vstávání ovlivňuje několik zásadních faktorů, mezi které patří délka a kvalita spánku. Zatímco někteří do nového dne vyskočí z postele rychle a s lehkostí, pro jiné se jedná o utrpení, kterému zejména v pracovních dnech čelí s nechutí až odporem. Navzdory rozdílnosti povah mají obě jmenované skupiny společné to, že první jídlo, které dostanou do svého těla, je buď může ideálně nastartovat, nebo ještě více otupit. Je přitom úplně jedno, zda se jedná o studenta, člověka se sedavým nebo fyzicky velmi náročným zaměstnáním, sportovce či osobu staršího věku. Všichni potřebují tělu dodat energii z kvalitních zdrojů. Toho si jsou vědomi i Evropané, Slováky a Čechy nevyjímaje, kteří si pravidelnou snídani dopřejí až v 80% případů. V porovnání se začátkem nového tisíciletí tak můžeme konstatovat, že naše stravovací návyky se s přibývajícími roky významně zlepšují a roli snídaně přestáváme podceňovat. Průnik mezi vynikající chutí, zdravým životním stylem a nutričně vyváženým pokrmem představují cereální kaše.

VÝHODY CEREÁLNÍCH KAŠÍ

Přibližně třetina snídaní, které se odehrávají v pracovních dnech, se na Slovensku i v Česku odehrávají až po příchodu do zaměstnání. Je to typické zejména pro ty, kteří buď nejsou schopni do sebe krátce po probuzení nic dostat, nebo na to z povahy svého zaměstnání prostě nemají čas. Velmi zjednodušeně ale můžeme konstatovat, že není ani tak důležité kdy a kde snídáme, ale co a zda vůbec snídáme.

Při výběru jakékoliv potraviny by nás mělo zajímat především složení, jeho nutriční přínos, pestrost a chuťová různorodost podtržená přiměřenou cenou odpovídající výše uvedeným parametrům. Cereální kaše do této charakteristiky velmi dobře zapadají - samozřejmě, pokud si výrobce na tom dá patřičně záležet a nesníží kvalitu svého produktu přídavkem nadbytečného cukru či balastních přidaných látek. Navíc instantní forma, ve velkém rozšířená i u nás, umožňuje toto jídlo připravit rychle a pohodlně, čímž šetří především čas, a pokud snídáte ve škole či na pracovišti, i prostor.

CEREÁLNÍ KAŠE A JEJICH VÝZNAM

Obilniny, ze kterých se kaše vyrábějí, jsou důležité zejména pro svou výživnou hodnotu: 

  • SACHARIDY - nejvíce zastoupená složka, která slouží zejména jako zdroj energie
  • BÍLKOVINY - jsou tvořeny aminokyselinami, stavebními bloky, které se podílejí na struktuře jednotlivých tkání a orgánů. Ať už mluvíme o kostech, kůži, vlasech, ale i svalech, všude tam se bez dostatečného množství kvalitních bílkovin neobejdeme. Obilné bílkoviny obsahují nízké množství lysinu, proto je důležité konzumovat i jiné zdroje plnohodnotných bílkovin (maso, vejce, mléčné výrobky)
  • TUKY - ze všech tří makronutrientů nejméně zastoupený člen, nachází se převážně v obilném klíčku. Z některých druhů se lisují oleje, které jsou bohaté na obsah nenasycených mastných kyselin
  • VLÁKNINA - významná pro činnost trávicího traktu, ve kterém podporuje přirozenou mikroflóru tlustého střeva, podporuje aktivitu střev, a tím působí jako prevence zácpy. Kromě toho má pozitivní vliv i na hladinu krevního cholesterolu a cukru, a tak se uplatňuje v prevenci onemocnění kardiovaskulárního systému
  • VITAMÍNY - zejména B1, B2 a E
  • MINERÁLY - především vápník, železo, zinek, hořčík, fosfor
Číst dál Skrýt popis

Filtr

Cena:

Značka:

Seřadit podle: