L-Karnitin vs Acetyl L-Karnitin

L-Karnitin vs Acetyl L-Karnitin

Všichni dobře víme, že L-Karnitin je neodmyslitelnou součástí výbavy každého Fitness nadšence, který má v plánu spálit nějaký ten TUK. Často je L-Karnitin zdobený popisy jako ,,fat-burner", ,,spalovač" a podobně - což není až tak přesné pojmenování tohoto suplementu.


Nejdůležitější z účinků L-Karnitinu je schopnost transformovat mastné kyseliny na energii, kterou můžeme použít jako palivo pro všechny naše aktivity. Háček L-Karnitinu je v tom, že tuto vygenerovanou energii je NUTNÉ využít při tréninku, kardiu nebo jiné obdobné činnosti pro dosažení TUK - spalujícího efektu. Tedy spalovačem není L-Karnitin - je jím sám cvičenec :)


PRO KOHO JE VHODNÝ L-Karnitin?
-pro svalové buňky je velmi těžké absorbovat L-Karnitin, pokud není v krevním oběhu alespoň mírně zvýšené množství inzulínu - obsah inzulínu v krvi dokážeme přirozeně navýšit konzumací sacharidů. L-Karnitin se tedy doporučuje konzumovat kdykoli v průběhu dne - ideálně spolu se sacharidovým pokrmem, pro jeho maximální využití. L- Karnitin je tedy vhodný pro každého, kdo chce usnadnit uvolňování mastných kyselin, a tím podpořit spalování tuků, zvýšit hladinu soustředění, prodloužit tréninkovou výdrž a má v jídelníčku prostor pro konzumaci sacharidů


PRO KOHO JE VHODNÝ ACETYL L-Karnitin?
- pro svalové buňky není problém absorbovat acetylovou formu L-Karnitinu i bez nutnosti zvýšené hladiny inzulínu, tedy je vhodný i pro jedince v KETO resp. v nízkosacharidové dietě, kde cvičenec nemá v jídelníčku prostor ke konzumaci sacharidových pokrmů. 

 

Autor článku: Vladimír Roško - Kult tela z môjho pohľadu



Vladimír Roško
Product development / Graphic Designer / Marketing management

Som zanietený študent života, zdravého pohybu, zdravého mentálneho nastavenia a motivácie, silových športov, milovník hudobný…