- Agar - zdravá, rostlinná alternativa želatiny.
- Přírodní polysacharid.
- Široké spektrum využití.
- Neobsahuje žádný přidaný cukr.
- Vhodné pro vegany.
Alternativní názvy: Chinese gelatin, Japanese gelatin
EAN: 8585051811987
Informácie o produkte
Agar, v Japonsku často označovaný jako „kanten”, je pozoruhodná rostlina se širokým spektrem využití včetně medicíny a zubního lékařství. Zajímavostí je, že se získává především z mořských řas. Lidé agar užívají při stavech, jako je obezita, cukrovka, zácpa, novorozenecká žloutenka a další.
Agar zvyšuje ve střevech svůj objem, díky čemuž podporuje pohyb střev a potenciálně pomáhá při zmírňování zácpy.
Kromě toho může agar svým objemovým účinkem vyvolávat pocit sytosti, což vede k tomu, že lidé mohou během dne zkonzumovat méně kalorií. Také se využívá ve výrobních procesech jako složka emulzí, suspenzí, gelů a některých čípků, kde jeho želírující vlastnosti mohou zvýšit konzistenci a účinnost výrobku.
Náš TIP!
Pro kvalitní náhražku cukru si zvolte kvalitní stévii v prášku z našeho e-shopu!
Složení: 100% agar.
Výživové údaje ve 100g: Energie 720kJ/175kcal, Bílkoviny 0g, Sacharidy 0,4g (z toho: cukry 0g), Tuky 0g (z toho: nasycené mastné kyseliny 0g), Vláknina 86g, Sůl 0,04g.
Skladování: Skladujte v suchu, mimo přímého slunečního záření při teplotách 6-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Použití: Smíchejte 5g agaru s 300 ml vody. Přidejte požadované množství cukru nebo soli, nechte odstát 10 minut a poté vařte 15 minut.
Minimální trvanlivost do: data uvedeného na svaru.
Distributor: Green Medical, s.r.o., Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, Česká republika
Položte otázku
Pole označená hvězdičkou * jsou povinné.
Zatím žádné otázky k produktu.
spokojnosť