Bezlepkový čokoládový koláč s tvarohem a lesním ovocem

Bezlepkový čokoládový koláč s tvarohem a lesním ovocem

Potřebné suroviny na těsto:

Potřebné suroviny na tvarohovou vrstvu:

  • 150g hrudkovitého tvarohu
  • 100g bílého jogurtu
  • 1 vajíčko
  • sladidlo podle chuti (erythritol)

Potřebné suroviny na ozdobu:

  • libovolné ovoce

 

 Postup:

  1. Nejdříve si společně smícháme všechny sypké suroviny, ke kterým postupně přidáme vaječná žloutka, mléko, nastrouhané jablko a vše společně promícháme.
  2. Nakonec do vytvořeného těsta vmícháme vyšlehané vaječné bílky.
  3. Těsto přelijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů.
  4. Mezitím si připravíme tvarohovou vrstvu, na kterou jen společně rozmixujeme všechny uvedené suroviny.
  5. Na předpečený korpus vylijeme tvarohovou směs, posypeme ovocem a pečeme dalších 35 minut.

 

Výživové údaje na 1 kousek (1/6 z celkového množství):

Kalorie
Bílkoviny
Sacharidy
Tuky
170 kcal
14g
20g
4g

Autorka: Anna Voskárová