Bezlepkový čokoládový koláč s tvarohem a lesním ovocem
Potřebné suroviny na těsto:
- 100g bezlepkové ovesné mouky
- 25g čokoládového proteinu
- 10g kakaa
- ½ balení kypřicího prášku
- 2 vajíčka
- 150 ml mléka
- 1 větší nahrubo nastrouhané jablko (cca 200g)
Potřebné suroviny na tvarohovou vrstvu:
- 150g hrudkovitého tvarohu
- 100g bílého jogurtu
- 1 vajíčko
- sladidlo podle chuti (erythritol)
Potřebné suroviny na ozdobu:
- libovolné ovoce
Postup:
- Nejdříve si společně smícháme všechny sypké suroviny, ke kterým postupně přidáme vaječná žloutka, mléko, nastrouhané jablko a vše společně promícháme.
- Nakonec do vytvořeného těsta vmícháme vyšlehané vaječné bílky.
- Těsto přelijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme 15 minut při teplotě 180 stupňů.
- Mezitím si připravíme tvarohovou vrstvu, na kterou jen společně rozmixujeme všechny uvedené suroviny.
- Na předpečený korpus vylijeme tvarohovou směs, posypeme ovocem a pečeme dalších 35 minut.
Výživové údaje na 1 kousek (1/6 z celkového množství):
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
170 kcal | 14g | 20g | 4g |
Autorka: Anna Voskárová