Bílkovinný, strouhaný koláč
Koláč plný bílkovin, tvarohu, šťavnatých jablek a skořice. Neobsahuje lepek, takže je ideální pochoutkou i pro lidi, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu. :)
Potřebujeme:
Těsto:
200g rýžová mouka
60ml voda
45g WPC80 Chocomilk
2ks žloutku
Tvarohová náplň:
500g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
25g WPC80 Vanilla
2ks bílku
300g jablek (5 menších)
25g med
15g Ghee
Postup
Všechny suroviny na těsto zpracujeme rukou, dokud nevytvoříme homogenní směs. Vzniklé těsto rukou rozmačkáme (na plech vyložený papírem na pečení) na tloušťku cca 1 cm a dáme na chvíli zapéct do předehřáté trouby (150°C). Těsto se nemá upéct, pouze mírně vysušit, aby ho bylo možné nastrouhat (max. do 5 min. - je to nutné vysledovat).
Mezitím si mixérem utřeme suroviny na tvarohovou náplň, do které vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Z nastrouhaných jablek vymačkáme co nejvíce šťávy, přidáme skořici a med a pořádně promícháme.
Na papírem vyložený plech (cca 20x20 cm) rovnoměrně rozprostřeme 1/2 nastrouhaného těsta. Vylijeme tvarohovou náplň, navrstvíme jablečnou směs a posypeme zbylým nastrouhaným těstem.
Ještě před pečením na vrch koláče rovnoměrně poklademe kousky másla Ghee. Pečeme cca 30 min. při teplotě 180°C.
Dobrou chuť :)