Cuketový perník

Tento perník obsahuje tajnou surovinu - cuketu! Díky ní je krásně vláčný, nadupaný vlákninou a obsahuje mnohem míň kalorií, než ten klasický.
Skvělá chuť, jednoduchá příprava, spousta bílkovin a žádný cukr - to zní skvěle, že ano? Tak se pojďte pustit do pečení!
Potřebné suroviny:
- 120 g nastrouhaná cuketa
- 2 vejce
- 30 g jemné arašídové máslo
- 130 ml kefír
- 80 ml mléko
- 90 g hladká špaldová mouka
- 40 g čokoládový syrovátkový protein WPC80
- 20 g bio kakao
- erythritol nebo jiné sladidlo dle chuti
- kapka rumu nebo rumové esence
- cejlonská skořice a perníkové koření dle chuti
- lžička jedlé sody
- + 30 g čokoláda bez cukru na polevu (můžeme vynechat)
Postup:
- Všechny ingredience kromě bílků smícháme a vytvoříme těsto tekutější konzistence.
- Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a poté je postupně vmícháme do těsta.
- Těsto přemístíme na menší plech a pečeme na 160 stupňů cca 35 minut.
- Upečený perník přelijeme rozpuštěnou čokoládou bez cukru a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje:
Perník jsme rozkrájeli na 12 kusů. Jeden kousek obsahuje:
Kalorie: 95 kcal
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 9 g
Tuky: 4 g
Autor: Barbora Boháčková