Fit jahodový piškotík
Vzpomínáte si na dezert z dětství piškotík od Pribináčka? Protože tato fit verze chutná úplně stejně! Jediný rozdíl je v tom, že tento dort obsahuje mnohem více bílkovin a je bez cukru.
Upečte si jej podle našeho receptu a nebudete litovat!
Potřebné suroviny na korpus:
- 30 g hladká špaldová mouka
- 10 g vanilkový syrovátkový protein
- 10 g čekankový sirup
- 1 vejce
- 50 ml kefír
- lžička jedlé sody
Postup:
Nejprve smícháme sypké ingredience, poté přidáme kefír, sirup, žloutek a nakonec vyšlehaný bílek. Pečeme cca 15 min na 180 stupňů. Po upečení necháme korpus pořádně vychladnout.
Potřebné suroviny na krém:
- 300 g polotučný tvaroh
- 150 g mascarpone
- 20 g čekankový sirup
- 3 PL erythritol
- citronová šťáva a vanilka dle chuti
- + 40 g jahodový džem bez cukru
Postup:
Na vychladlý korpus navrstvíme džem a poté krém. Dort umístíme přes noc do lednice, další den jej nazdobíme jahodami dle libosti a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 8 kousků): | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
167 kcal | 10 g | 7 g | 10 g |
Autor: Barbora Boháčková