Fit tiramisu
Kdo by nemiloval tiramisu! A jelikož se řadí k těm nejvíce kalorickým dezertům, rozhodli jsme se ho pro Vás připravit v odlehčené verzi nabité bílkovinami. Naše verze chutná téměř identicky, jako klasická!
- kalorickou hodnotu jsme stáhli asi o polovinu
- použili jsme pravý italský krém ze šlehaných vajec
- upekli jsme vlastní piškot bez cukru
- navýšili jsme množství bílkovin
To zní skvěle, že? Tak pojďme na to!
Potřebné suroviny na PIŠKOT:
- 90 g hladká špaldová mouka
- 3 vejce
- 100 g erythritol
Postup:
Bílky vyšleháme s erythritolem do husté pěny. Poté do této pěny opatrně a postupně vmícháme žloutky a nakonec špaldovou mouku. Pečeme na 160 stupňů cca 40 minut. Po upečení necháme korpus dostatečně vychladnout a prokrojíme jej na 2 části.
Potřebné suroviny na KRÉM:
- 500 g polotučný tvaroh
- 20 g čekankový sirup Originál
- 3 vejce
- erythritol dle chuti
Dále budeme potřebovat:
- nízkotučné holandské kakao
- rum
- silné espresso
Postup:
- Žloutky vyšleháme do pěny s čekankovým sirupem a erythritolem. Poté vmícháme tvaroh a nakonec postupně přidáváme vyšlehané bílky.
- Prokrojený korpus potřeme espressem smíchaným s rumem a navrstvíme částí krému.
- Přiložíme druhou část korpusu, opět potřeme espressem s rumem, dozdobíme zbytkem krému a posypeme kakaem.
- Necháme ztuhnout ideálně přes noc v lednici a poté můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 8 kousků): | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
171 kcal | 13 g | 12 g | 7 g |
Autor: Barbora Boháčková