Fit tiramisu

Fit tiramisu

Kdo by nemiloval tiramisu! A jelikož se řadí k těm nejvíce kalorickým dezertům, rozhodli jsme se ho pro Vás připravit v odlehčené verzi nabité bílkovinami. Naše verze chutná téměř identicky, jako klasická! 

  • kalorickou hodnotu jsme stáhli asi o polovinu
  • použili jsme pravý italský krém ze šlehaných vajec
  • upekli jsme vlastní piškot bez cukru
  • navýšili jsme množství bílkovin

To zní skvěle, že? Tak pojďme na to!

 

Potřebné suroviny na PIŠKOT:

  • 90 g hladká špaldová mouka
  • 3 vejce
  • 100 g erythritol

Postup:

Bílky vyšleháme s erythritolem do husté pěny. Poté do této pěny opatrně a postupně vmícháme žloutky a nakonec špaldovou mouku. Pečeme na 160 stupňů cca 40 minut. Po upečení necháme korpus dostatečně vychladnout a prokrojíme jej na 2 části.

 

Potřebné suroviny na KRÉM:

 

Dále budeme potřebovat:

Postup:

  1. Žloutky vyšleháme do pěny s čekankovým sirupem a erythritolem. Poté vmícháme tvaroh a nakonec postupně přidáváme vyšlehané bílky.
  2. Prokrojený korpus potřeme espressem smíchaným s rumem a navrstvíme částí krému. 
  3. Přiložíme druhou část korpusu, opět potřeme espressem s rumem, dozdobíme zbytkem krému a posypeme kakaem.
  4. Necháme ztuhnout ideálně přes noc v lednici a poté můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

Výživové údaje na 1 kousek (celkově 8 kousků):  
KalorieBílkovinySacharidyTuky
171 kcal13 g12 g7 g

 

Autor: Barbora Boháčková