Fit větrníky

Fit větrníky

Máte rádi větrníky, ale nevyhledáváte je příliš často, protože se jedná o kalorickou bombu?

Zkuste si je upéct podle našeho receptu. Tyto větrníky jsou zdravější, bez cukru a jsou obohacené o bílkoviny.

Budete překvapení, jak skvěle chutnají!

 

 

Potřebné suroviny na těsto:

  • 125 ml mléka
  • 125 ml vody
  • 100 g ghee
  • 150 g špaldové mouky
  • 4 vejce

 

Postup:

  1. Nejdříve přivedeme v hrnci mléko s vodou a ghee k varu. 
  2. Poté přidáme do hrnce mouku a mícháme, dokud nám nevznikne jednotné pružné těsto, které se bude přichytávat na stěny hrnce.
  3. Jakmile se těsto přestane lepit, necháme jej schládnout a poté do něj postupně vmícháme 4 vejce.
  4. Těsto přemístíme do zdobícího sáčku s ostře řezanou trubičkou a tvoříme na plech větrníky.
  5. Dáme péct na 200 stupňů na 8 minut, poté teplotu trouby snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut.
  6. Po vytažení z trouby větrníky rozřežeme na půl, abychom je mohli naplnit krémem.

 

Potřebné suroviny na karamelový krém:

 

Postup:

  1. Nejdříve uvaříme pudink a dosladíme jej dle chuti. 
  2. Necháme zchládnout a poté do pudinku zašleháme ricottu a protein. 
  3. Hotovým krémem větrníky naplníme.

 

Potřebné suroviny na karamelovou polevu:

 

Postup přípravy karamelové polevy:

  1. Rozpustíme si ghee, vmícháme do něj karamelový topping a vytvoříme tak polevu, do které namáčíme větrníky. 
  2. Poté můžeme větrníky dozdobit dle libosti - např. lyofilizovaným ovocem.
  3. Necháme uležet v lednici a můžeme podávat.

 

Přejeme dobrou chuť!

 

Výživové údaje na 1 větrník  (celkově 10 větrníkú) :  

Kalorie 
Bílkoviny 
Sacharidy 
Tuky 
170 kcal
7 g
11 g 
10 g

 

Autor: Barbora Boháčková