Fit větrníky
Máte rádi větrníky, ale nevyhledáváte je příliš často, protože se jedná o kalorickou bombu?
Zkuste si je upéct podle našeho receptu. Tyto větrníky jsou zdravější, bez cukru a jsou obohacené o bílkoviny.
Budete překvapení, jak skvěle chutnají!
Potřebné suroviny na těsto:
- 125 ml mléka
- 125 ml vody
- 100 g ghee
- 150 g špaldové mouky
- 4 vejce
Postup:
- Nejdříve přivedeme v hrnci mléko s vodou a ghee k varu.
- Poté přidáme do hrnce mouku a mícháme, dokud nám nevznikne jednotné pružné těsto, které se bude přichytávat na stěny hrnce.
- Jakmile se těsto přestane lepit, necháme jej schládnout a poté do něj postupně vmícháme 4 vejce.
- Těsto přemístíme do zdobícího sáčku s ostře řezanou trubičkou a tvoříme na plech větrníky.
- Dáme péct na 200 stupňů na 8 minut, poté teplotu trouby snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut.
- Po vytažení z trouby větrníky rozřežeme na půl, abychom je mohli naplnit krémem.
Potřebné suroviny na karamelový krém:
- 1 sáček karamelového pudinku
- Erythritol dle chuti
- 250 ml mléka
- 200 g ricotty
- 30g vanilkového/karamelového syrovátkového proteinu
Postup:
- Nejdříve uvaříme pudink a dosladíme jej dle chuti.
- Necháme zchládnout a poté do pudinku zašleháme ricottu a protein.
- Hotovým krémem větrníky naplníme.
Potřebné suroviny na karamelovou polevu:
Postup přípravy karamelové polevy:
- Rozpustíme si ghee, vmícháme do něj karamelový topping a vytvoříme tak polevu, do které namáčíme větrníky.
- Poté můžeme větrníky dozdobit dle libosti - např. lyofilizovaným ovocem.
- Necháme uležet v lednici a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 větrník (celkově 10 větrníkú) :
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
170 kcal | 7 g | 11 g | 10 g |
Autor: Barbora Boháčková