Noční proteiny - Kaseiny

Kasein je mléčný protein. Vyskytuje se ve vyšším množství v mléčných výrobcích, jako jsou tvarohy, jogurty, sýry, kefír.

Ve formě proteinového prášku ho můžete u nás najít jako koncentrát (MPC - Milk Protein Concentrate, MCC - Micellar Casein Concentrate), hydrolyzát (PeptoPro®), nebo jako izolát (MPI - Milk Protein Isolate). Stejně jako syrovátkový protein, i kasein má vysoký obsah esenciálních aminokyselin a vysoký podíl BCAA. K nejoblíbenějším kaseinem patří kaseinát vápenatý a micelární kasein - nejčistší a nejchutnější forma kaseinového proteinu.

Znáš základní rozdíly mezi syrovátkovým proteinem a kaseinem?

Oba typy proteinů pocházejí z mléka, proto obsahují podobné množství a poměr aminokyselin.

Největším rozdílem mezi syrovátkovým proteinem a kaseinového proteinem je čas trávení a vstřebávání aminokyselin. Další rozdíly jsou zaměřeny na chuť, rozpustnost a procento bílkovin v živině.

  • Kasein však obecně obsahuje mnohem více L-tyrosinu, kyseliny L-glutamové, L-isoleucinu a L-valinu. Vzhledem k dlouhé trávení (až 8 hodin) se bílkoviny uvolňují postupně. Proto je obzvláště doporučený v noci, nebo jako občerstvení v případě dlouhých přestávek mezi jídly.
  • Syrovátka dominuje vyššímu obsahu L-leucinu (aminokyselina považována za nejzákladnější pro anabolismus) a L-argininu. Izolát, koncentrát a hydrolyzát syrovátkového proteinu jsou rychle stravitelné bílkoviny, jejichž trávení a absorpce trvá 1 až 3 hodiny. To vám umožní přijmout proteiny kdykoliv během dne.

Užívání kaseinového proteinu je vhodné jak pro profesionály, tak pro amatérské sportovce.

Číst dál Skrýt popis

Filtr

Cena:

Značka:

Seřadit podle: