Kokosové oleje

Kokosové oleje se řadí k nejzdravějším rostlinným tukem s univerzálním využitím. Jsou vhodné na vaření, pečení, smažení ale i kosmetické účely. Vyznačují se vyšším množstvím nenasycených mastných kyselin a antioxidantů.

Jaký je rozdíl mezi rafinovaným a nerafinovaným kokosovým olejem? Který si vybrat?

  • Bio nerafinovaný (lisovaný za studena, panenský) kokosový olej má příjemnou kokosovou aroma a chuť, které si zachovává díky způsobu zpracování při nízkých teplotách. Zároveň si zachovává i všechny výživové hodnoty, a proto je vhodný výhradně do studené kuchyně a pro kosmetické účely.
  • Rafinovaný (bez vůně) kokosový olej vzniká při vyšších teplotách, čímž se jeho výživové hodnoty ztrácejí, ale prodlouží se jeho životnost a zvýší odolnost vůči vysokým teplotám. Proto je vhodný na smažení, pečení a vaření. Jeho chuť i aroma je neutrální a tudíž neovlivní výslednou chuť připravovaného pokrmu.
Číst dál Skrýt popis

Filtr

Cena:

Značka:

Seřadit podle: