Mangový cheesecake
Připravte si tento dokonalý cheesecake, který je plný bílkovin, je svěží a neobsahuje žádný cukr. V kombinaci s mangem a kokosem tvoří nepřekonatelnou chuť, kterou si zamilujete!
Potřebné suroviny na korpus:
- 90 g celozrnné sušenky bez cukru
- 20 g syrovátkový proteín v příchuti Butter Cookies
- 30 g jemné arašídové máslo
- cca 40 ml mléko
Postup:
- Všechny ingredience na korpus rozmixujeme a vzniklé těsto natlačíme na dno menší dortové formy (cca 18 cm) vyložené pečícím papírem.
- Korpus pečeme 10 min na 160 stupňů, poté jej vytáhneme z trouby a nalijeme na něj krémovou vrstvu:
Potřebné suroviny na krémovou vrstvu:
- 250 g polotučný tvaroh
- 180 g zakysaná smetana 8%
- 25 g kokosový syrovátkový protein
- 30 g strouhaný kokos
- 1 vejce
Postup:
- Všechny ingredience smícháme a nalijeme na již předpečený korpus.
- Dáme znova do trouby a pečeme dalších 35 minut. Při vytahování by se měl cheesecake rozsolovitě třást.
- Cheesecake necháme vychladnout a ztuhnout minimálně 3 hodiny v lednici.
Potřebné suroviny na mangové želé:
- 200 g rozmixované zralé mango na pyré
- 1/2 balení agar
- cca 150 ml vody
Postup:
- Agar si spolu s mangovým pyré uvaříme dle návodu.
- Vzniklé želé nalijeme ještě teplé na ztuhlý cheesecake a necháme přes noc ztuhnout v lednici.
- Další den můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 8 kousků) | |||
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
193 kcal | 11 g | 16 g | 10 g |
Autor: Barbora Boháčková