Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Jednoduchý a šťavnatý koláč vhodný do diety. Bez obsahu přidané mouky a cukru.


Potřebujeme:

560g nastrouhaná mrkev

150g pomleté ​​vlašské ořechy

100g mandle (tenké plátky)

60g Goji

6 bílků

4 žloutky

20g BIO kakaové máslo

1 PL nízkotučné holandské kakao

1 ČL cejlonská skořice

1 ČL soda bikarbona

Vanilka

Sukralóza

+ kokosový olej a mleté vlašské ořechy na vymazání a vysypání plechu

Postup:

Žloutky utřeme spolu se sukralózou do pěny. Přidáme nastrouhanou mrkev, mleté ​​ořechy, goji (které si předem namočíme ve vodě a scedíme), kakao, rozpuštěné kakaové máslo (ne horké!), skořici, mandle, SB, vanilku a důkladně promícháme.

Zvláště umixujeme bílky do pěny a opatrně vmícháme do těsta. Stačí už jen rovnoměrně rozetřít na plech (použila jsem rozměr cca 30x20 cm) a upéct při teplotě 180˚C - cca 30 minut (je potřeba pořádně sledovat, aby se Vám koláč nespálil).

Po vychladnutí a nakrájení skladujeme v chladničce.

Dobrou chuť!


← Zpět na seznam článků