Nekynutý ovocný táč
Naprosto jednoduchý ovocný táč plný bílkovin, který Vás okouzlí svojí chutí!
Potřebné suroviny:
- 250 g polotučný tvaroh
- 50 g kefír
- 2 vejce
- 50 g krupice
- 20 g syrovátkový protein v příchuti ChocoMilk
- 3 lžíce erythritol
- lžička jedlé sody
- cejlonská skořice a vanilka dle chuti
- 200 g mražené bobulovité ovoce
Postup:
- Nejprve smícháme žloutky, tvaroh, kefír, krupici, protein, erythritol, skořici, jedlou sodu a vanilku.
- Poté do těsta opatrně vmícháme do tuha vyšlehané bílky.
- Těsto přelijeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme jej nejprve 20 minut na 160 stupňů.
- Po 20 minutách táč vytáhneme, zasypeme ovocem a dáme dopéct do trouby ještě na cca 30 minut.
- Poté můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 9 kousků) | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
90 kcal | 7 g | 9 g | 3 g |
Autor: Barbora Boháčková