Podzimní cheesecake
Arašídový cheesecake s hruškou a dušenými jablky je sezónní pochoutkou, která vám zpříjemní každý deštivý podzimní den.
Potřebné suroviny na korpus:
- 50g ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček)
- 30g mandlové mouky
- 100g bílého jogurt
- 1 zralý banán
Potřebné suroviny na krém:
- 150g hrudkovitého tvarohu
- 250g jemného polotučného tvarohu
- 2 pl vanilkového pudinkového prášku
- 1 vajíčko
- 40g arašídového másla
- sladidlo (erythritol)
Potřebné suroviny na ovocnou vrstvu:
- 2 větší jablka
- 1 hruška
- sladidlo (erythritol),
- skořice
Postup:
- Všechny suroviny na korpus společně smícháme.
- Natlačíme na spodek menší dortové formy (průměr 16 cm) vystlané pečícím papírem a pečem při teplotě 180 stupňů 10 minut.
- Mezitím si spolu rozmixujeme všechny suroviny na krém, který následně vylijeme na předpečený korpus.
- Jablka nakrájíme, podusíme do změknutí, osladíme podle chuti, přidáme skořici a ke vzniklé směsi přidáme nadrobno pokrájenou hrušku.
- Ovocnou směs rovnoměrně rozložíme na tvarohovou vrstvu a pečeme dalších 40 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové hodnoty na 1 kus (z celkových 6ks):
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
215 kcal | 15g | 20g | 8.5g |
Autorka: Anna Voskárová