Podzimní fit dýňové lívance s arašídovou omáčkou
Podzim je tu! Období barevného listí, horkých čajů, skořice a dýní. Pojďte se naladit na podzimní atmosféru s fit dýňovými lívanci podle našeho receptu. Obsahují spoustu bílkovin, jsou výživné a skvěle chutnají!
Potřebné suroviny na lívance:
- 50 g ovesné vločky pomleté na mouku nebo ovesná mouka
- 15 g syrovátkový protein v příchuti Banoffee
- 1 vejce
- 80 g dýňové pyré
- 50 ml mléko
- perníkové koření, cejlonská skořice
Postup:
Nejprve smícháme ovesnou mouku, protein, žloutek, dýňové pyré, mléko a koření. Poté do těsta opatrně vmícháme do tuha vyšlehaný bílek a na nepřilnavé pánvi tvoříme lívance. Opékáme z obou stran.
Potřebné suroviny na dýňovo-arašídovou omáčku:
- 15 g dýňové pyré
- 10 g čekankový sirup Natural
- 10 g arašídové máslo v prášku
- trocha vody
Postup:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme tak omáčku, kterou přelijeme hotové lívance.
Podáváme např. s dušeným jablkem, nebo hruškou.
Dobrou chuť!
Výživové údaje: | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
439 kcal | 30 g | 51 g | 11 g |
Autor: Barbora Boháčková