Proteinová tvarohová kostka

Proteinová tvarohová kostka

Šťavnatý koláč bez obsahu lepku a přidaného cukru, s vyšším podílem bílkovin, ke kterému přispěl i náš hydrolyzovaný syrovátkový protein - Hydro DH32.


Potřebujeme:

Těsto:

120g pomletých vlašských ořechů

90g rýžová mouka

150ml kefír

3 vajíčka

60g erythritol

50ml arašídový olej

8g holandské nízkotučné kakao

1ČL sody bikarbony

Špetka růžové soli


Tvarohová náplň:

540g odtučněný jemný tvaroh

50g Hydro DH32 bez příchutě

2 vajíčka

Vanilkový lusk (pomlít část sušeného lusku)

Stévie / Sukralóza podle chuti

+ Ghee a pomleté vlašské ořechy na vymazání a vysypání plechu

+ Bio kokosový nektar



Postup

Nejprve si oddělíme vajíčka. Žloutky spolu s erythritolem utřeme do pěny. Přidáme kefír smíchaný s olejem a mixujeme, dokud se směs nespojí. Pak přidáme všechny suché suroviny, které si předem smícháme. Na konec zlehka přimícháme do pěny vyšlehané bílky.

Takto připravené těsto vylijeme do menší formy vymazané máslovým tukem Ghee a vysypané mletými, vlašskými ořechy. Dáme péct do předem vyhřáté trouby (180°C) po dobu 15 minut.

Potom plech z trouby vyjmeme a rovnoměrně navrstvíme tvarohovou náplň, kterou jsme si předem nachystali mixováním všech surovin. Potom pokračujeme v pečení při stejné teplotě po dobu 25 minut.

Po upečení koláč dochuťte sladkým Bio kokosovým nektarem a mraženými jahodami.


Dobrou chuť!