Proteinová tvarohová kostka
Šťavnatý koláč bez obsahu lepku a přidaného cukru, s vyšším podílem bílkovin, ke kterému přispěl i náš hydrolyzovaný syrovátkový protein - Hydro DH32.
Potřebujeme:
Těsto:
120g pomletých vlašských ořechů
90g rýžová mouka
150ml kefír
3 vajíčka
60g erythritol
50ml arašídový olej
1ČL sody bikarbony
Špetka růžové soli
Tvarohová náplň:
540g odtučněný jemný tvaroh
2 vajíčka
Vanilkový lusk (pomlít část sušeného lusku)
Stévie / Sukralóza podle chuti
+ Ghee a pomleté vlašské ořechy na vymazání a vysypání plechu
Postup
Nejprve si oddělíme vajíčka. Žloutky spolu s erythritolem utřeme do pěny. Přidáme kefír smíchaný s olejem a mixujeme, dokud se směs nespojí. Pak přidáme všechny suché suroviny, které si předem smícháme. Na konec zlehka přimícháme do pěny vyšlehané bílky.
Takto připravené těsto vylijeme do menší formy vymazané máslovým tukem Ghee a vysypané mletými, vlašskými ořechy. Dáme péct do předem vyhřáté trouby (180°C) po dobu 15 minut.
Potom plech z trouby vyjmeme a rovnoměrně navrstvíme tvarohovou náplň, kterou jsme si předem nachystali mixováním všech surovin. Potom pokračujeme v pečení při stejné teplotě po dobu 25 minut.
Po upečení koláč dochuťte sladkým Bio kokosovým nektarem a mraženými jahodami.
Dobrou chuť!