Proteinovo-tvarohový koláč bez cukru a mouky

Proteinovo-tvarohový koláč bez cukru a mouky

Šťavnatý koláč plný bílkovin, vhodný i do diety! 


Potřebujeme:

500g jemný odtučněný tvaroh

100g kefír

50g pomleté vlašské ořechy

30g máslo z pražených lískových oříšků

40g Hydro DH32 Natural

15g Bio kokosové mléko v prášku    

9g nízkotučné holandské kakao

2 vajíčka

7g SB

Sukralóza / Stévie – podle chuti

Vanilka – špetka pomletého lusku

Růžová himalájská sůl – špetka

+ GHEE

+ pomleté vlašské ořechy na vysypání formy


Postup:

Všechny suroviny jednoduše spolu mixujeme a vylijeme do malé formy (cca 20x20 cm), kterou si předem vymažeme máslem Ghee a vysypeme mletými vlašskými ořechy.

Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve při teplotě 200˚C - 35 minut, potom teplotu snížíme na 150˚C a pečeme dalších 10 minut.

Dozdobíme mraženými jahodami, kakaovými boby, sušeným kokosovým mlékem a Bio kakaem.


Dobrou chuť!