Proteinovo-tvarohový koláč bez cukru a mouky
Šťavnatý koláč plný bílkovin, vhodný i do diety!
Potřebujeme:
500g jemný odtučněný tvaroh
100g kefír
50g pomleté vlašské ořechy
30g máslo z pražených lískových oříšků
15g Bio kokosové mléko v prášku
2 vajíčka
7g SB
Sukralóza / Stévie – podle chuti
Vanilka – špetka pomletého lusku
Růžová himalájská sůl – špetka
+ GHEE
+ pomleté vlašské ořechy na vysypání formy
Postup:
Všechny suroviny jednoduše spolu mixujeme a vylijeme do malé formy (cca 20x20 cm), kterou si předem vymažeme máslem Ghee a vysypeme mletými vlašskými ořechy.
Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve při teplotě 200˚C - 35 minut, potom teplotu snížíme na 150˚C a pečeme dalších 10 minut.
Dozdobíme mraženými jahodami, kakaovými boby, sušeným kokosovým mlékem a Bio kakaem.
Dobrou chuť!