Proteinový, kokosovo-ořechový koláč
Šťavnatý koláč s obsahem syrovátkového proteinu, bez použití mouky a přidaného cukru.
Potřebujeme:
6 vajec
250ml podmáslí
50ml arašídový olej
90g sušený, strouhaný kokos
70g WPC80 CFM Natural – příchuť butter cookies
70g pomletých vlašských ořechů
40g Bio kokosové mléko v prášku
1ČL sody bikarbony
Vanilkový lusk (sušený, pomletý)
+ kokos na vyspání formy
+ kokosový olej na vymazání formy
+ 100% džem podle vlastního výběru (rybíz)
Postup:
Vajíčka oddělíme, zvlášť mixujeme bílky do pěny a zvlášť žloutky spolu s vanilkou, pak postupně přidáváme podmáslí, olej a na konec suché přísady (kokos, protein, SB, ořechy, sušené kokosové mléko, WPC).
Když máte celou směs dokonale spojenou, opatrně vmícháme (nemixujeme!) bílky.
Směs vylijeme do vymazané a vysypané formy na pečení. Můžete zvolit klasický obdélníkový plech, menších rozměrů.
Na vrch rovnoměrně rozmístíme džem - pro pohodlnější dávkování použijte klasickou ,,zdobičku“.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180˚C - 25 minut.
Po upečení necháme vychladnout, krájíme a podáváme.
Dobrou chuť!