Proteinový, kokosovo-ořechový koláč

Proteinový, kokosovo-ořechový koláč

Šťavnatý koláč s obsahem syrovátkového proteinu, bez použití mouky a přidaného cukru.


Potřebujeme:

6 vajec

250ml podmáslí

50ml arašídový olej

90g sušený, strouhaný kokos

70g WPC80 CFM Natural – příchuť butter cookies

70g pomletých vlašských ořechů

40g Bio kokosové mléko v prášku

1ČL sody bikarbony

Vanilkový lusk (sušený, pomletý)

+ kokos na vyspání formy

+ kokosový olej na vymazání formy

+ 100% džem podle vlastního výběru (rybíz)



Postup:

Vajíčka oddělíme, zvlášť mixujeme bílky do pěny a zvlášť žloutky spolu s vanilkou, pak postupně přidáváme podmáslí, olej a na konec suché přísady (kokos, protein, SB, ořechy, sušené kokosové mléko, WPC).

Když máte celou směs dokonale spojenou, opatrně vmícháme (nemixujeme!) bílky.

Směs vylijeme do vymazané a vysypané formy na pečení. Můžete zvolit klasický obdélníkový plech, menších rozměrů.

Na vrch rovnoměrně rozmístíme džem - pro pohodlnější dávkování použijte klasickou ,,zdobičku“.

Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180˚C - 25 minut.


Po upečení necháme vychladnout, krájíme a podáváme.


Dobrou chuť!