Recept na borůvkovo mandlový koláč plný bílkovin
Dnes pro Vás máme recept na dokonalý mandlový koláč.
Na povrchu je křupavý, poté Vás čeká úžasně nadýchaná voňavá vrstva z mandlového těsta a nakonec Vás překvapí vláčná a šťavnatá tvarohová náplň plná borůvek. Koláč je samozřejmě plný bílkovin a neobsahuje žádný přidaný cukr!
Ingredience:
- 2 vejce
- 50 g mandlové máslo
- 100 g kefír
- 20 g mandlová mouka
- 20 g hladká špaldová mouka
- 20 g protein v příchuti Chocomilk
- 40 g ovesná mouka
- 2 PL erythritol nebo jiné sladidlo
- 30 g borůvky
- 20 g HealthyCo džem bez přidaného cukru (můžeme nahradit klasickým džemem)
- 20 g mandle
- 100 g polotučný tvaroh
- jedlá soda, vanilkové aroma
Postup:
- Nejprve důkladně smícháme 1 vejce, 1 bílek, mandlové máslo a kefír.
- Poté do této směsi přidáme ostatní sypké ingredience a nasekané mandle.
- Vše smícháme a přelijeme do menší formy.
- Na koláč navrstvíme po lžičkách borůvky smíchané s džemem.
- Poté rozmícháme tvaroh se žloutkem a také ho po lžičkách navrstvíme na koláč.
- Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut. Poté můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 12 kousků): | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
156 kcal | 10 g | 9 g | 9 g |
Autor: Barbora Boháčková