Recept na dýňový dortík

Recept na dýňový dortík

Je nějaké jídlo, které máte spojené s podzimem? Za nás je to určitě dýně!

Dnes jsme si pro Vás připravili naprosto jednoduchý recept na tento dýňový dortík. Pěkně provoněný skořicí a perníkovým kořením, samozřejmě plný bílkovin!

Potřebné suroviny na korpusy:

  • 150 g ovesná mouka

Postup:

  1. Smícháme sypké ingredience, poté přidáme pyré, žloutky, koření a dobře promícháme.
  2. Nakonec přidáme vyšlehané bílky.
  3. Těsto rozdělíme na 2 části a upečeme 2 korpusy. Každý korpus pečeme cca 35 min na 180 stupňů.
  4. Upečené a vychladlé korpusy ještě prokrojíme na tři části, to znamená, že budeme mít 6 korpusů.

Potřebné suroviny na krém:

Postup:

  1. Všechny ingredience smícháme.
  2. Následně “poskládáme” z 5ti korpusů dortík: korpus, krém, korpus, krém,..
  3. Nakonec dort omažeme krémem kolem dokola a posypeme rozmixovaným šestým korpusem.

Doufáme, že recept vyzkoušíte a bude Vám chutnat!

 

Výživové údaje na 1 kousek (celkově 8 kousků):  
KalorieBílkovinySacharidyTuky
185 kcal17 g15 g5 g

Autor: Barbora Boháčková