Recept na dýňový dortík
Je nějaké jídlo, které máte spojené s podzimem? Za nás je to určitě dýně!
Dnes jsme si pro Vás připravili naprosto jednoduchý recept na tento dýňový dortík. Pěkně provoněný skořicí a perníkovým kořením, samozřejmě plný bílkovin!
Potřebné suroviny na korpusy:
- 150 g ovesná mouka
- 75 g syrovátkový protein v příchuti Banoffee, nebo Caramel Coffee
- 300 g dýňové pyré
- 3 vejce
- erythritol dle chuti
- cejlonská skořice, perníkové koření, citronová kůra
Postup:
- Smícháme sypké ingredience, poté přidáme pyré, žloutky, koření a dobře promícháme.
- Nakonec přidáme vyšlehané bílky.
- Těsto rozdělíme na 2 části a upečeme 2 korpusy. Každý korpus pečeme cca 35 min na 180 stupňů.
- Upečené a vychladlé korpusy ještě prokrojíme na tři části, to znamená, že budeme mít 6 korpusů.
Potřebné suroviny na krém:
- 200 g tučný tvaroh
- 200 g vanilkový pudink
- 30 g čekankový sirup
- 1 PL mandlové máslo
- vanilkové aroma
Postup:
- Všechny ingredience smícháme.
- Následně “poskládáme” z 5ti korpusů dortík: korpus, krém, korpus, krém,..
- Nakonec dort omažeme krémem kolem dokola a posypeme rozmixovaným šestým korpusem.
Doufáme, že recept vyzkoušíte a bude Vám chutnat!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 8 kousků): | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
185 kcal | 17 g | 15 g | 5 g |
Autor: Barbora Boháčková