Recept na fit proteinové řezy se zakysankou

Recept na fit proteinové řezy se zakysankou

Nadýchané piškotové těsto, sladká pudinková vrstva a jemný smetanový krém = dokonalé spojení chutí! Zkuste si upéct tuhle dobrotu v proteinové verzi.

Potřebné suroviny na piškot:

  • 3 vejce
  • 90 g hladká špaldová mouka
  • 100 g erythritol

Potřebné suroviny na pudinkovou vrstvu:

  • 1/2 balení vanilkový pudink
  • 250 ml mléko
  • 2 PL erythritol

Potřebné suroviny na krém:

 

Postup:

  1. Nejprve si uvaříme pudink dle návodu.
  2. Poté si připravíme piškot: bílky vyšleháme s erythritolem do tuhého sněhu. Do sněhu postupně vmícháme žloutky a mouku.
  3. Těsto přemístíme na menší plech, rovnoměrně na něj navrstvíme uvařený a vychladlý pudink a pečeme cca 30 min. na 160 stupňů.
  4. Mezitím si připravíme krém: smícháme smetanu, protein, erythritol a vanilku.
  5. Upečené těsto necháme vychladnout, poté na něj navrstvíme krém, dozdobíme skořicí a kakaem.
  6. Řezy necháme ztuhnout přes noc v lednici a další den můžeme podávat. 

Přejeme dobrou chuť!

Výživové údaje na 1 kousek (celkově 12 kousků) 
KalorieBílkovinySacharidyTuky
101 kcal7 g9 g4 g

 

Autor: Barbora Boháčková

← Zpět na seznam článků