Recept na fit proteinové řezy se zakysankou
Nadýchané piškotové těsto, sladká pudinková vrstva a jemný smetanový krém = dokonalé spojení chutí! Zkuste si upéct tuhle dobrotu v proteinové verzi.
Potřebné suroviny na piškot:
- 3 vejce
- 90 g hladká špaldová mouka
- 100 g erythritol
Potřebné suroviny na pudinkovou vrstvu:
- 1/2 balení vanilkový pudink
- 250 ml mléko
- 2 PL erythritol
Potřebné suroviny na krém:
- 2 balení zakysané smetany 8%
- 15 g syrovátkového proteinu v příchuti ChocoMilk
- erythritol a vanilka dle chuti (volitelné)
- cejlonská skořice a bio kakao na posypání (volitelné)
Postup:
- Nejprve si uvaříme pudink dle návodu.
- Poté si připravíme piškot: bílky vyšleháme s erythritolem do tuhého sněhu. Do sněhu postupně vmícháme žloutky a mouku.
- Těsto přemístíme na menší plech, rovnoměrně na něj navrstvíme uvařený a vychladlý pudink a pečeme cca 30 min. na 160 stupňů.
- Mezitím si připravíme krém: smícháme smetanu, protein, erythritol a vanilku.
- Upečené těsto necháme vychladnout, poté na něj navrstvíme krém, dozdobíme skořicí a kakaem.
- Řezy necháme ztuhnout přes noc v lednici a další den můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 12 kousků) | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
101 kcal | 7 g | 9 g | 4 g |
Autor: Barbora Boháčková