Recept na mrkvové muffiny plné bílkovin
Kdo by nemiloval mrkvový dort. My jsme pro Vás připravili jeho upgrade - dokonale vláčné a nadýchané muffiny doplněné o jemný vanilkovo - citronový krém.
Samozřejmě bez cukru a plné bílkovin!
Potřebné suroviny na těsto:
- 200 g na jemno nastrouhané mrkve
- 50 g bio kokosové mouky
- 20 g špaldové mouky
- 40 g proteinu WPC 80 v příchuti Chocomilk
- 3 PL erythritolu
- 80 g kefíru
- 80 ml mléka
- 1 lžíce mandlového másla
- hrst lyofilizovaných mandarinek / malin
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
Postup:
- Všechny ingredience na těsto smícháme, nalijeme do muffinových formiček a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
- Poté vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
Potřebné suroviny na krém:
- 150 g ricotty
- 150 g tučného řeckého jogurtu
- 30 g proteinu v příchuti Vanilka
- 10 g čekankového sirupu
- Šťáva z 1/2 citronu
- Vanilkové aroma
Postup:
- Všechny ingredience na krém vyšleháme a ozdobíme jím vychladlé muffiny.
- Poté můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 muffin (celkově 20 kousků): | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
66 kcal | 5 g | 4 g | 3 g |
Autor: Barbora Boháčková