Rostlinné proteiny

Zdrojem bílkovin v naší stravě nemusí být jen živočišné zdroje. Stále oblíbenější jsou bílkoviny rostlinného původu (např. Konopné, sójové, hrachové, rýžové), které jsou vynikajícím proteinovým doplňkem zejména pro vegetariány, vegany a lidi, kteří nemohou konzumovat mléko.

Ve srovnání s živočišnými bílkovinami obsahují rostlinné jiný poměr aminokyselin, méně kalorií a tuku. Na druhé straně jsou hodnotným zdrojem vlákniny, mnoha vitamínů, minerálů a některé i chlorofylu.

Co se týče účinnosti, mohou odvážné konkurovat syrovátkovým proteinem a to bez obsahu laktózy - mléčného cukru.

Nejvyhledávanější rostlinné bílkoviny jsou ty, které pocházejí z NON-GMO sóji. Sója je jediným rostlinným zdrojem bílkovin, který obsahuje všechny esenciální aminokyseliny.

Číst dál Skrýt popis

Filtr

Cena:

Značka:

Seřadit podle: