Sladké pokušení pro milovníky kokosu

Sladké pokušení pro milovníky kokosu

Koláč plný kokosu v téměř všech svých podobách, s tenkou vrstvou proteinového másla, voňavé cejlonské skořice, posypaný křupavými kávovými zrny.


Potřebujeme:

450ml kokosové mléko

130g hustý kokosový krém

90g kokosové lupínky

75g kokosová mouka

70g Bio kakaová hmota

60g sušený strouhaný kokos

55g rozpuštěné máslo

4 vajíčka

2ČL PDP

Vanilkový lusk

Sukralóza / Stévie


+ Bio cejlonská skořice

+ kokosové proteinové máslo

+ celá kávová zrna Arabicy

+ Bio kokosový olej na vymazání formy

+ strouhaný kokos na vysypání formy



Postup:

Troubu si předem předehřejeme na 180°C. V jedné míse si spolu umixujeme vajíčka, kokosové mléko, kokosový krém (pokud necháte pár dní otevřené kokosové mléko v lednici - zhoustne do podoby krému), umletý vanilkový lusk, rozpuštěné máslo (82%) a prášek do pečiva.

Potom přidáme kokosové vločky, strouhaný kokos, rozdrcené kousky kakaové hmoty a vylijeme do kulaté dortové formy o průměru cca 20 cm. Formu si vymažeme kokosovým tukem a vysypeme sušeným, strouhaným kokosem. Pečeme 50 minut!

Po upečení potřeme kokosovým proteinovým máslem, posypeme cejlonskou skořicí a rozdrcenými kávovými zrny.

Krájíme až po vychladnutí.


Dobrou chuť!