Tvarohové řezy s proteinem

Tvarohové řezy s proteinem

Potřebujeme:

Těsto:

5 vajíček

40g holandského nízkotučného kakaa

15g Bio kokosového cukru

1dcl vody

10g Bio kokosové mouky

30g syrovátkový protein WPC80 – příchuť Chocolate DeLuxe

1ČL kypřícího prášku do pečiva

1PL kokosového oleje


Krém:

500g jemného odtučněného tvarohu

30g Bio kokosového cukru

Šťáva z 1/2 menší limetky

Poleva:

40g Bio kakaového másla

3PL holandského nízkotučného kakaa


Postup:

Nejprve si upečeme těsto. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme hustou pěnu. Ve druhé misce důkladně smícháme žloutky a všechny zbylé suroviny potřebné na těsto. Nakonec pomalu přimícháme vyšlehané bílky. Těsto vylijeme na teflonový pekáč (20x30 cm), který si předem vyložíme pečícím papírem. Pečeme při teplotě 180°C, 15-20 minut.

Zatímco těsto chladne, připravíme si tvarohový krém. Tvaroh jednoduše mixujeme s kokosovým cukrem a šťávou z limetky.

Vychladlé těsto rozdělíme na 2 stejné poloviny. Na první polovinu rovnoměrně natřeme požadované množství krému a přikryjeme druhou polovinou těsta. Koláč odložíme minimálně na 2 hodiny do ledničky.


Po ztuhnutí polijeme polevou připravenou z rozpuštěného kakaového másla a holandského kakaa.


Dobrou chuť!

← Zpět na seznam článků