Tvarohové řezy s proteinem
Potřebujeme:
Těsto:
5 vajíček
40g holandského nízkotučného kakaa
1dcl vody
30g syrovátkový protein WPC80 – příchuť Chocolate DeLuxe
1ČL kypřícího prášku do pečiva
1PL kokosového oleje
Krém:
500g jemného odtučněného tvarohu
Šťáva z 1/2 menší limetky
Poleva:
3PL holandského nízkotučného kakaa
Postup:
Nejprve si upečeme těsto. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme hustou pěnu. Ve druhé misce důkladně smícháme žloutky a všechny zbylé suroviny potřebné na těsto. Nakonec pomalu přimícháme vyšlehané bílky. Těsto vylijeme na teflonový pekáč (20x30 cm), který si předem vyložíme pečícím papírem. Pečeme při teplotě 180°C, 15-20 minut.
Zatímco těsto chladne, připravíme si tvarohový krém. Tvaroh jednoduše mixujeme s kokosovým cukrem a šťávou z limetky.
Vychladlé těsto rozdělíme na 2 stejné poloviny. Na první polovinu rovnoměrně natřeme požadované množství krému a přikryjeme druhou polovinou těsta. Koláč odložíme minimálně na 2 hodiny do ledničky.
Po ztuhnutí polijeme polevou připravenou z rozpuštěného kakaového másla a holandského kakaa.
Dobrou chuť!