Zdravý štrúdl
Tento štrúdl je naprosto vynikající. Zvládnete ho upéct z pár ingrediencí, je nízkokalorický, rychlý a tak dobrý!
Potřebné suroviny:
- 120 g ovesných vloček pomletých na mouku
- 30 g proteinu WPC 80 ve Vaší oblíbené příchuti
- 250 g odtučněného tvarohu
- 20 g čekankového sirupu
- 10 PL vody
- cejlonská skořice
Potřebné suroviny na jablečnou náplň:
- nastrouhané jablko
- sušené brusinky / rozinky
- hrst nasekaných vlašských ořechů
Postup:
- Vypracujeme tužší lepivé těsto a necháme odpočinout alespoň 30 minut v lednici.
- Poté si dáme 1/2 těsta na plech a na těsto navrstvíme jablečnou směs.
- Nakonec směs zakryjeme druhou polovinou těsta, vytvoříme štrúdl a pečeme 25 minut při 200 stupních - dozlatova.
Poté můžeme podávat. Dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 10 kousků): | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
104 kcal | 7 g | 12 g | 2 g |
Autor: Barbora Boháčková