Sladidlo z čekankový extraktu, které je bohatým zdrojem rozpustné vlákniny inulinu bez obsahu přidaných sladidel (včetně sukralózy) a cukru.
Jelikož má vynikající tepelnou stabilitu, je ho možné používat nejen ve studené, ale i teplé kuchyni, při vaření nebo pečení. V porovnání s jinými druhy sladidel má nízký obsah kalorií a vysoký obsah prebiotické vlákniny (62%).
Náš TIP!
V naší nabídce naleznete i čekankový sirup s přídavkem sukralózy a pouze 5% obsahem cukru, vhodný i do KETO diet.
Složení: extrakt z kořene čekanky obecné (Cichorium intybus) (min. 98%), zvlhčovadlo: glycerol, karamel.
Použití: čekankový sirup je chutnou náhradou vysokokalorických sladidel, včetně medu, javorového/Agávového/rýžového sirupu a podobně.
Lze jej použít ke slazení pokrmů a nápojů (smoothies, čaj, káva) nejen ve studené, ale i teplé kuchyni při pečení koláčů či přípravě sladkých pamlsků, zmrzliny a podobně.
Částečná náhrada tuku např. při pečení: 1g sirupu nahradí přibližně 4g pokrmového tuku.
Doporučené dávkování: 15-30g denně.
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před světlem při teplotě do 25°C. Případný sediment je přirozeným procesem a není závadou.
Upozornění: Nadměrná konzumace může vyvolat mírné nadýmání.
Výživové údaje | ve 100g |
Energetická hodnota |
717kJ/176kcal |
Bílkoviny |
0g |
Sacharidy |
13g |
z toho cukry |
13g |
Vláknina |
62g |
Tuky |
0g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0g |
Sůl |
0g |
příjemné, kvůli vyšší ceně používáme jako zpestření další z možností sladit - nejvíce vločkovou kaši