Hruškový koláč plný bílkovin
Dnes pro vás máme nadýchaný hruškový dort s tvarohem, který je zároveň proteinová bomba.
Potřebné suroviny na těsto:
- 75g ovesné mouky
- 50g hladké špaldové mouky
- 40g mandlové mouky
- 15g vanilkového proteinu
- ½ balení kypřicího prášku
- 80g bílého jogurtu
- 2 vajíčka
- 2 hrušky (cca 250g)
Potřebné suroviny na tvarohovou vrstvu:
- 200g měkkého tvarohu
- 1 vajíčko
- 10g vanilkového proteinu
- sladidlo podle potřeby (např. erythritol)
- + jahodový (příp. jakýkoli jiný) džem
Postup:
- Nejprve si připravíme těsto – společně smícháme všechny sypké suroviny, ke kterým následně přidáme vajíčka a jogurt, čímž vytvoříme těsto hutnější konzistence.
- Ke směsi přidáme nastrouhané hrušky a pořádně promícháme.
- Přibližně 2/3 těsta rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem.
- Na vrstvu těsta navrstvíme tvarohovou vrstvu, kterou vytvoříme jednoduše smícháním všech surovin.
- Do zbývající 1/3 těsta přidáme zhruba 30ml mléka, aby bylo tekutější a dalo se s ním lépe pracovat.
- Zbytek těsta po lžících přidáme na tvarohovou vrstvu a následně pomocí špejle krouživými pohyby vytvoříme mramorový efekt.
- Na závěr přidáme na vrch koláče jahodový džem – opět opakujeme postup, kdy džem přidáme po malých lžičkách a pomocí špejle zapracujeme do těsta.
- Pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 35 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na jednu porci (1/6 z celkového množství):
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
220 kcal | 16 g | 24 g | 7 g |
Autorka: Anna Voskárová