Hruškový koláč plný bílkovin

Hruškový koláč plný bílkovin

Dnes pro vás máme nadýchaný hruškový dort s tvarohem, který je zároveň proteinová bomba.

Potřebné suroviny na těsto:

Potřebné suroviny na tvarohovou vrstvu:

 

  • + jahodový (příp. jakýkoli jiný) džem

 

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těsto – společně smícháme všechny sypké suroviny, ke kterým následně přidáme vajíčka a jogurt, čímž vytvoříme těsto hutnější konzistence.
  2. Ke směsi přidáme nastrouhané hrušky a pořádně promícháme.
  3. Přibližně 2/3 těsta rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem.
  4. Na vrstvu těsta navrstvíme tvarohovou vrstvu, kterou vytvoříme jednoduše smícháním všech surovin.
  5. Do zbývající 1/3 těsta přidáme zhruba 30ml mléka, aby bylo tekutější a dalo se s ním lépe pracovat.
  6. Zbytek těsta po lžících přidáme na tvarohovou vrstvu a následně pomocí špejle krouživými pohyby vytvoříme mramorový efekt.
  7. Na závěr přidáme na vrch koláče jahodový džem – opět opakujeme postup, kdy džem přidáme po malých lžičkách a pomocí špejle zapracujeme do těsta.
  8. Pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 35 minut.

Přejeme dobrou chuť!


Výživové údaje na jednu porci (1/6 z celkového množství):

Kalorie
Bílkoviny
Sacharidy
Tuky
220 kcal
16 g
24 g
7 g

 

Autorka: Anna Voskárová