Svěží jahodová roláda

Svěží jahodová roláda

Jahodová sezóna je tady a s ní i tento recept na jahodovou roládu! Použili jsme na ni minimum mouky, je plná bílkovin a chutná naprosto skvěle. Zaručeně Vás v těchto horkých letních dnech osvěží!

Potřebné suroviny na piškotové těsto:

Postup na přípravu piškótového těsta: 

  1. Oddělíme si žloutky od bílků a bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  2. Žloutky se sladidlem vyšleháme do pěny.
  3. Poté ke žloutkům se sladidlem vmícháme mouku.
  4. Nakonec do těsta velmi opatrně a postupně ručně zašleháme sníh z bílků.
  5. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně jej rozprostřeme a pečeme 10 minut na 160 stupňů.
  6. Po vytažení necháme piškot jemně zchládnout, ale ještě teplý ho srolujeme do rolády - to proto, aby nám později roláda držela tvar. Srolovaný piškot necháme vychladnout.

Potřebné suroviny na krém:

  • 200 g ricotta
  • 1 balení kokosový pudinkový prášek
  • 250 ml mléko
  • 30 g kokos
  • 30 g syrovátkový kokosový protein WPC80
  • 180 g jahody
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 80 g jahodová marmeláda bez cukru

Postup na přípravu krému:

  1. Uvaříme si pudink ve 250 ml mléka. Poté jej necháme vychladnout.
  2. Vyšleháme ricottu s kokosem, citronovou šťávou a proteinem. Poté přidáme i vychlazený pudink a vytvoříme krém.
  3. Do krému vmícháme na kousky nakrájené jahody.

Poté vytvoříme roládu:

  1. Piškot opatrně rozmotáme, stáhneme z pečícího papíru a potřeme jej marmeládou bez cukru.
  2. Navrstvíme krém a znovu srolujeme.
  3. Pokud nám zbyde krém, můžeme jím roládu potřít. Poté dozdobíme jahodami.
  4. Roládu necháme ztuhnout v lednici a poté můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Výživové údaje:

Roládu jsme rozkrájeli na 20 kusů, z toho jeden má:

Kalorie: 69

Bílkoviny: 4 g

Sacharidy: 5 g

Tuky: 4 g 

 

Autor: Barbora Boháčková