Svěží jahodová roláda
Jahodová sezóna je tady a s ní i tento recept na jahodovou roládu! Použili jsme na ni minimum mouky, je plná bílkovin a chutná naprosto skvěle. Zaručeně Vás v těchto horkých letních dnech osvěží!
Potřebné suroviny na piškotové těsto:
- 40 g špaldová mouka
- 4 vejce
- 60 g erythritol
Postup na přípravu piškótového těsta:
- Oddělíme si žloutky od bílků a bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
- Žloutky se sladidlem vyšleháme do pěny.
- Poté ke žloutkům se sladidlem vmícháme mouku.
- Nakonec do těsta velmi opatrně a postupně ručně zašleháme sníh z bílků.
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně jej rozprostřeme a pečeme 10 minut na 160 stupňů.
- Po vytažení necháme piškot jemně zchládnout, ale ještě teplý ho srolujeme do rolády - to proto, aby nám později roláda držela tvar. Srolovaný piškot necháme vychladnout.
Potřebné suroviny na krém:
- 200 g ricotta
- 1 balení kokosový pudinkový prášek
- 250 ml mléko
- 30 g kokos
- 30 g syrovátkový kokosový protein WPC80
- 180 g jahody
- šťáva z 1/2 citronu
- 80 g jahodová marmeláda bez cukru
Postup na přípravu krému:
- Uvaříme si pudink ve 250 ml mléka. Poté jej necháme vychladnout.
- Vyšleháme ricottu s kokosem, citronovou šťávou a proteinem. Poté přidáme i vychlazený pudink a vytvoříme krém.
- Do krému vmícháme na kousky nakrájené jahody.
Poté vytvoříme roládu:
- Piškot opatrně rozmotáme, stáhneme z pečícího papíru a potřeme jej marmeládou bez cukru.
- Navrstvíme krém a znovu srolujeme.
- Pokud nám zbyde krém, můžeme jím roládu potřít. Poté dozdobíme jahodami.
- Roládu necháme ztuhnout v lednici a poté můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje:
Roládu jsme rozkrájeli na 20 kusů, z toho jeden má:
Kalorie: 69
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 4 g
Autor: Barbora Boháčková