Oznámení o stažení produktu Red Rice Yeast z trhu

Oznámení o stažení produktu Red Rice Yeast z trhu

Dne 17.1.2024 jsme z naší nabídky odstranili produkt "Red Yeast Rice - červená fermentovaná rýže" v jeho původním složení z důvodu, že doporučené dávkování uvedené na etiketě tohoto produktu a na jeho produktové stránce jsme uváděli dávkování v rozporu s nařízeními Komise (EU) č . 2022/860 a to tak, že jsme uváděli denní dávku 7,5mg monakolinu, přičemž zmíněné nařízení dovoluje prodej doplňků výživy s obsahem monakolinu s maximálním obsahem do 3mg v denní dávce.

Zároveň jsme na etiketě zmíněného produktu a také na jeho produktové stránce neuváděli povinná upozornění vyplývající z nařízení Komise (EU) č. 1003/2010. 2022/860, konkrétně:

- Nesmí se konzumovat denní množství 3 mg nebo více monakolínů z červené fermentované rýže.

- Výrobek by neměly konzumovat těhotné a kojící ženy, děti mladší 18 let a dospělí ve věku nad 70 let.

- Máte-li zdravotní problémy, poraďte se ohledně konzumace tohoto výrobku s lékařem.

- Výrobek byste neměli konzumovat, pokud užíváte léky ke snížení hladiny cholesterolu.

- Výrobek byste neměli konzumovat, pokud již konzumujete jiné výrobky, které obsahují červenou fermentovanou rýži.

V případě, že jste si v našem internetovém obchodě www.namaximum.cz zakoupili produkt "Red Rice Yeast - červená fermentovaná rýže" před 17.1.2024, konraktujte nás emailem na info@namaximum.cz a my Vám na naše náklady zajistíme stažení daného produktu a vrácení peněz.

Postup pro vrácení zboží:

Oznámením vrácení zboží nám pošlete předem emailem na emailovou adresu info@namaximum.cz a následně bude zajištěno vyzvednutí staženého produktu na naše nákaldy. Zároveň nám pošlete své číslo účtu, kde vám vrátíme peníze za vrácený produkt.

Vyjádření SZPI:

Tím, že kontrolovaná osoba uvedla na trh doplněk stravy Red Yeast Rice obsahující 7,5 mg monakolinu K v denní dávce (oproti povolenému dennímu množství 3 mg), na jehož obale navíc nebyly uvedeny veškeré údaje dle nařízení Komise (EU) č. 2022/860, porušila ustanovení § 3 odst. 1 písm. q) bod 3 zákona 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích, když neprodleně nevyřadila potravinu, která nebyla označená podle požadavků přílohy III části B nařízení (ES) č. 1925/2006, v návaznosti na čl. 8 odst. 1 tohoto nařízení.Současně tím, že kontrolovaná osoba nabízela k prodeji doplněk stravy Red Yeast Rice obsahující 7,5 mg monakolinu K v denní dávce prostřednictvím webových stránek www.namaximum.cz, přičemž v rámci této nabídky nebyly uvedeny veškeré údaje dle nařízení Komise (EU) č. 2022/860, neuvedla při nabízení potravin komunikačními prostředky na dálku povinné údaje podle požadavků přílohy III části B nařízení (ES) č. 1925/2006, v návaznosti na čl. 8 odst. 1 tohoto nařízení, a porušila tak ustanovení čl. 14 odst. 1 nařízení (EU) č. 1169/2011.