Stravovací plán: Čtyři chutné recepty pro růst svalové hmoty

Stravovací plán: Čtyři chutné recepty pro růst svalové hmoty

Máte žalostně málo času na složitou přípravu jídel a stravovat se v restauracích se vám nezdá právě ekonomické? Potřebujete jídla, která mají vysoký obsah bílkovin a nejsou časově náročná na přípravu? Inspirujte se těmito čtyřmi recepty a uvidíte, že kulturistická dieta není žádný horor.


Brynzové (ne)halušky

Nedávno jsme narazili na chutný, zdravý a výživný recept, který nesl přesně tento název. V podstatě šlo o brynzové halušky, ale místo halušek jsme na talíři našli listový salát a místo slaniny osmažené kuřecí maso. Takovou pochoutku si připravíte velmi rychle a jednoduše.Nachystejte si porci listové zeleniny dle chuti (salát, zelí, rukola), na malém množství oleje osmažte kuřecí kousky, přidejte oblíbené koření, trochu soli a na závěr pro chuť posypte porci trochou brynzy. Málo kalorií, rychlá příprava, hodně bílkovin a skvělá chuť.

Banánová kaše

Smoothies stále více válcují náš trh. Ovoce se dá však připravit i staromódním způsobem. Základem tohoto receptu jsou dva banány, které v malé misce rozmačkáme vidličkou. Po asi dvou minutách rozmačkávání přidáme požadované množství proteinového prášku a dle chuti trochu skořice. Kaše je chutná, a pokud ji na půl hodinu ukryjete v lednici, v horkých letních dnech vás dokonale osvěží.

Steaky

Chutná hovězí pochoutka hotová za pár minut? Díky steaku do těla dostanete masivní množství kvalitních bílkovin a kromě toho si náramně pochutnáte. Příprava steaku vyžaduje trochu času na studium, ale samotná příprava masa je rychlá a efektivní.

Syrový talíř nebo vylepšený salát caprese

Opět jeden z receptů, který oceníme zejména během horkých dnů. Příprava je asi nejjednodušší. Vyberte si 4-5 druhů sýra, které máte rádi, nakrájejte, přidejte pár oliv, rajčata a čerstvou bazalku. Toto jídlo je vhodné i jako pohoštění pro návštěvu, která stejně ocení jednoduchost, vyšší obsah bílkovin a zejména nezaměnitelný gastronomický zážitek.


I budování svalů může být rychlé a chutné. Jaké oblíbené rychlé recepty máte v rukávu vy?