,,Perník“ z vloček a ořechů slazený stévií

,,Perník“ z vloček a ořechů slazený stévií

Netradiční verze ,,perníku“ z mletých vlašských ořechů a vloček, který jsme osladili přírodně - stévií.


Potřebujeme:

150g pomletých vlašských ořechů

120g rozinek (předem namočených ve vodě)

115g nasekaných vlašských ořechů

60g pomletých vloček

40g nasekané Bio kakaové hmoty

5 vajíček

300ml nízkotučný kefír

100ml arašídový olej

1PL Bio kakao

1 vrchovatá ČL perníkového koření

1ČL cejlonské skořice

1ČL sody bikarbony

Stévie podle chuti

+ kokosový olej ve spreji na vymazání plechu

+ pomleté vlašské ořechy na vysypání plechu

+ 100% džem bez přidaného cukru (rybízový)

+ Bio kakaová hmota na strouhání



Postup:

Vajíčka si oddělíme a zvlášť mixujeme žloutky do pěny, přidáme kefír, postupně olej a suché ingredience, které si předem smícháme v jedné míse. Na závěr přidáme rozinky.

Bílky mixujeme do husté pěny a opatrně je vmícháme do směsi. Směs vylijeme do předem vymazaného a ořechy vysypaného plechu (rozměr cca 30x20 cm) na pečení.

Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180˚C - 30 minut.

Po upečení ihned potřeme džemem a po vychlazení posypeme nastrouhanou kakaovou hmotou.

Skladujeme v lednici.


Dobrou chuť!