,,Perník“ z vloček a ořechů slazený stévií
Netradiční verze ,,perníku“ z mletých vlašských ořechů a vloček, který jsme osladili přírodně - stévií.
Potřebujeme:
150g pomletých vlašských ořechů
120g rozinek (předem namočených ve vodě)
115g nasekaných vlašských ořechů
60g pomletých vloček
40g nasekané Bio kakaové hmoty
5 vajíček
300ml nízkotučný kefír
100ml arašídový olej
1PL Bio kakao
1 vrchovatá ČL perníkového koření
1ČL sody bikarbony
Stévie podle chuti
+ kokosový olej ve spreji na vymazání plechu
+ pomleté vlašské ořechy na vysypání plechu
+ 100% džem bez přidaného cukru (rybízový)
+ Bio kakaová hmota na strouhání
Postup:
Vajíčka si oddělíme a zvlášť mixujeme žloutky do pěny, přidáme kefír, postupně olej a suché ingredience, které si předem smícháme v jedné míse. Na závěr přidáme rozinky.
Bílky mixujeme do husté pěny a opatrně je vmícháme do směsi. Směs vylijeme do předem vymazaného a ořechy vysypaného plechu (rozměr cca 30x20 cm) na pečení.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180˚C - 30 minut.
Po upečení ihned potřeme džemem a po vychlazení posypeme nastrouhanou kakaovou hmotou.
Skladujeme v lednici.
Dobrou chuť!