Recept na fit dýňový cheesecake
Tento dokonalý fit cheesecake plný bílkovin a bez cukru Vás překvapí chutnou krémovou dýňovou vrstvou s vůní perníčků a korpusem připomínajícím sušenky Koka.
Upečte si jej podle našeho receptu a přesvědčte se sami o tom, jak je skvělý!
Potřebné suroviny na korpus:
- 40 g bio kokosová mouka
- 15 g bio kakao
- 20 g mandlové máslo
- 20 g čekankový sirup Originál
- 1 vejce
- 15 ml mléko
- erythritol / jiné sladidlo dle chuti
Potřebné suroviny na krémovou vrstvu:
- 250 g polotučný tvaroh
- balení krémového sýru Philladelphia
- 1 vejce
- 300 g dýňové pyré
- 20 g syrovátkový protein v příchuti Banoffee
- 20 g oříškové máslo Angry Nuts Slaný karamel
- erythritol / jiné sladidlo dle chuti
- cejlonská skořice, perníkové koření, troška muškátového oříšku
Postup:
- Ingredience na korpus důkladně promícháme a natlačíme na dno dortové formy (cca 20 cm).
- Poté vytvoříme krémovou vrstvu smícháním všech potřebných ingrediencí.
- Krémovou vrstvu nalijeme na připravený korpus a pečeme na 160 stupňů cca 30-35 min. (Při vytahování by se měl cheesecake rozsolovitě třást).
- Upečený cheesecake necháme vychladnout a uležet přes noc v lednici. Další den jej dozdobíme dle libosti a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Výživové údaje na 1 kousek (celkově 8 kousků): | |||
---|---|---|---|
Kalorie | Bílkoviny | Sacharidy | Tuky |
198 kcal | 12 g | 10 g | 12 g |
Autor: Barbora Boháčková