Rýžový nákyp
Suroviny na cca 9 porcí:
400g rýže
2 litry mléka
300 ml vody
10 PL xylitolu
5 ks vejce
Švestky, nebo jakékoliv jiné zavařené ovoce bez přidaného cukru
3 ks čerstvých meruněk
Strouhaný kokos
Postup
Rýži vaříme v mléce a vodě spolu se xylitolem do měkka, pokud se nám nevytvoří hustá kaše. Potom přidáme 5 žloutek a nakrájené ovoce.
Zapékací mísu postříkáme kokosovým olejem, vysypeme strouhaným kokosem, navrstvíme rýži s ovocem a dáme péct při teplotě 190˚C 50minút.
Na závěr vyšleháme sníh z 5 bílků spolu s 2 PL xylitolu, navrstvíme na nákyp a necháme ještě 5 minut zapéct.
Dobrou chuť!