Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Suroviny na cca 9 porcí:

400g rýže

2 litry mléka

300 ml vody

10 PL xylitolu 

5 ks vejce

Švestky, nebo jakékoliv jiné zavařené ovoce bez přidaného cukru

3 ks čerstvých meruněk

Kokosový olej ve spreji

Strouhaný kokos 


Postup

Rýži vaříme v mléce a vodě spolu se xylitolem do měkka, pokud se nám nevytvoří hustá kaše. Potom přidáme 5 žloutek a nakrájené ovoce.

Zapékací mísu postříkáme kokosovým olejem, vysypeme strouhaným kokosem, navrstvíme rýži s ovocem a dáme péct při teplotě 190˚C 50minút.

Na závěr vyšleháme sníh z 5 bílků spolu s 2 PL xylitolu, navrstvíme na nákyp a necháme ještě 5 minut zapéct.


Dobrou chuť!

← Zpět na seznam článků