Cizrnové Brownies s malinami

Cizrnové Brownies s malinami

Potřebujeme:

470g sterilizovanou cizrnu (2 plechovky)

140g Bio kokosový cukr

80g nízkotučné holandské kakao

120ml voda

2 vajíčka

150g kvalitní hořká čokoláda (min.70%)

100g mražené maliny

2ČL kypřící prášek do pečiva

Špetka růžové soli

Postup:

Cizrnu scedíme a promyjeme pod tekoucí vodou, abychom důkladně odstranili všechen nálev. Do mísy k cizrně přidáme vajíčka, vodu a mixujeme tyčovým mixérem na hladkou směs. Za stálého mixování postupně přidáváme suchou směs (smíchané kakao, kokosový cukr a sůl).

Pokud máme těsto jednotné, přimícháme nasekanou čokoládu a celé mražené maliny (ovoce přidáváme zmražené, aby se nám během míchání nerozpadlo).

Těsto dáme na plech (20x30 cm) vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180°C - 30 minut, následně necháme vychladnout, až pak krájíme.


Dobrou chuť!


Náš TIP!

Ti, kteří si potrpí na kvalitě, doporučujeme klasickou hořkou čokoládu nahradit BIO kakaovou hmotou, která je bez obsahu přidaného cukru.

← Zpět na seznam článků