Cizrnové Brownies s malinami
Potřebujeme:
470g sterilizovanou cizrnu (2 plechovky)
140g Bio kokosový cukr
80g nízkotučné holandské kakao
120ml voda
2 vajíčka
150g kvalitní hořká čokoláda (min.70%)
100g mražené maliny
2ČL kypřící prášek do pečiva
Špetka růžové soli
Postup:
Cizrnu scedíme a promyjeme pod tekoucí vodou, abychom důkladně odstranili všechen nálev. Do mísy k cizrně přidáme vajíčka, vodu a mixujeme tyčovým mixérem na hladkou směs. Za stálého mixování postupně přidáváme suchou směs (smíchané kakao, kokosový cukr a sůl).
Pokud máme těsto jednotné, přimícháme nasekanou čokoládu a celé mražené maliny (ovoce přidáváme zmražené, aby se nám během míchání nerozpadlo).
Těsto dáme na plech (20x30 cm) vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180°C - 30 minut, následně necháme vychladnout, až pak krájíme.
Dobrou chuť!
Náš TIP!
Ti, kteří si potrpí na kvalitě, doporučujeme klasickou hořkou čokoládu nahradit BIO kakaovou hmotou, která je bez obsahu přidaného cukru.